Wie ben ik

Wie ben ik

Agnes van der NeutIk ben Agnes van der Neut, getrouwd met Bert en samen hebben we twee prachtige zoons: Patrick en Leon.

Al van jongs af aan heb ik het gevoel dat ik de wereld anders beleef dan anderen. Ik vond veel dingen die leeftijdsgenootjes leuk vonden helemaal niet leuk en kon mede daardoor moeilijk aansluiting vinden. Ik had andere interesses dan de meeste mensen om me heen en vond het moeilijk om mijn plekje te vinden in het leven.

Veel van de dingen die ik meemaakte, zowel de positieve als de negatieve gebeurtenissen, hadden diepe impact op mijn leven, en waar anderen al lang weer verder gingen met het leven van alledag, was ik nog bezig met de verwerking ervan. Tegenwoordig zouden we het hoogsensitief noemen, maar destijds was daar nog niets over bekend, en werd ik afgeschilderd als een ‘dromer’ of als ‘anders’. Uitspraken als ‘daar heb je haar weer, hoor’ en ‘jij ook altijd’ zijn me dan ook niet vreemd.

Ik ben me gaan verdiepen in mindfulness

Al jong kreeg ik te maken met allerlei moeilijk te verklaren lichamelijke klachten. In mijn omgeving was daar weinig begrip en aandacht voor, maar door de jaren heen belemmerde het mijn leven en mijn werk zodanig, dat ik uiteindelijk zelfs uit het arbeidsproces moest stappen. (Het feit dat ik hier zelf wel eens een aandeel in kon hebben, kwam niet in me op. Dat bewust-Zijn had ik nog niet ontwikkeld)

Na een (jaren)lange zoektocht bleek dat ik last had van artrose en fibromyalgie. Je moet maar met de pijn en het ongemak leren omgaan, wordt er dan gezegd, maar hoe ik dat dan moest doen werd me niet verteld door de artsen. Dat ben zelf dus gaan uitzoeken, en dat is goed gelukt!

Naast de reguliere begeleiding van manuele-, fysiotherapie en begeleid trainen, liet ik me behandelen met Reiki. Na verschillende behandelingen, merkte ik dat ik meer energie had, minder pijn en werd ik me heel erg bewust van het feit dat ik de situatie waarin ik verkeerde niet kon veranderen, maar wél de manier waarop ik daar mee omging. Dit waren mijn eerste stappen op weg naar bewust deelnemen aan mijn eigen leven, en oh, wat was dat een prachtige ontwikkeling! Uiteindelijk raakte ik zo geïnspireerd door de samenhang van lichaam en geest, door energiewerk (reiki, magnetiseren) door persoonlijke ontwikkeling, meditatie, hoogsensitiviteit en bewustwording in het algemeen, dat ik besloot me hier in te gaan scholen en verder te verdiepen. Vanaf het moment dat ook mindfulness op mijn pad kwam leek het alsof alle puzzelstukjes op z’n plek vielen.

Ik ben cursussen en workshops gaan volgen voor mijn eigen persoonlijke groei en ontwikkeling om me vervolgens ook, door middel van HBO opleidingen (NEI en energetisch therapeut), te bekwamen in het ondersteunen van anderen. Daarnaast heb ik me laten inspireren door het gedachtegoed van Louise Haye, Eckhart Tolle, Annemarie Postma en door Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de mindfulness in het westen.

Ervaringsdeskundig

Ondertussen mag ik gerust zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben op het gebied van meebewegen met het leven, ook als het niet gaat zoals gedacht of gehoopt. Ik heb geleerd, met vallen en opstaan, te accepteren dat de dingen zijn zoals ze zijn, en dat dat prima is!

Tijdens een indrukwekkende gebeurtenis in mijn leven heb ik (toen onbewust) de keuze gemaakt hier op aarde te blijven. In dat besluit lag wel een taak besloten. Die taak is inmiddels helder: Ik wil de kennis en ervaring die ik heb opgedaan en heb toegepast in mijn eigen leven graag doorgeven aan anderen in de vorm van mindful coachen en begeleiden. Al is het maar om mensen te laten weten dat de kwaliteit van leven hoog kan zijn, ook als het leven anders loopt dan verwacht. Die kennis en ontwikkeling hebben er ook toe geleid dat ik een training heb ontwikkeld. Een training waar veel tijd en aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording,  waarin ik werk vanuit de basisprincipes van de mindfulness.

De training vindt sinds begin 2019 individueel plaats. Dit heeft als voordeel dat we meer kunnen werken vanuit persoonlijke behoeften en omstandigheden.

(Heb je zelf een groepje van maximaal drie personen, waarmee je de training zou willen volgen, dan is die mogelijkheid er eventueel ook.)

Daarnaast blijft er natuurlijk de mogelijkheid voor een persoonlijk consult en/of een energetische behandeling.