Energetische behandelingen

Energetische behandelingen

ENERGETISCHE BEHANDELINGWerken met energie betekent dat je werkt met de kosmische, universele levensenergie. Die energie is toegankelijk voor iedereen om te gebruiken bij heling op alle niveaus. We gebruiken de handen om de energie laten stromen, daarheen waar het nodig is.

Positieve energie

Dat wat wij ervaren in ons lichaam als stress of pijn, zijn de signalen dat er iets met ons aan de hand is. Die pijn of stress zijn fysieke klachten, maar de oorzaak daarvan ligt meestal op een ander niveau. Om het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen, kun je tijdens een energetische behandeling de blokkades opheffen en de energiestroom herstellen door er positieve energie in te plaatsen.

Verwenmoment

Een energetische behandeling is niet alleen geschikt als ondersteuning bij ziekte en onbalans, maar ook als ‘verwenmoment’ voor jezelf. Om in alle rust bij jezelf te komen, te ontspannen en om weer lekker bij te kunnen tanken.

Zeker in de hectiek van deze tijd is het belangrijk om in contact te komen en te blijven met jezelf, om te kunnen voelen wat je nodig hebt om in balans te blijven.

Tijdens de behandeling lig je, volledig gekleed, op een behandeltafel. Het enige dat uitgaat zijn de schoenen. Wanneer liggen niet mogelijk is, zit je gewoon op een stoel. De behandeling duurt ongeveer een uur. Vooraf en naderhand is er tijd en ruimte voor  gesprek.

Access Bars®

Access Bars is een vriendelijke, ontspannen behandelwijze waarmee je het lichaam in staat stelt beperkende gedachten, oordelen, aannames, beslissingen en overtuigingen los te laten. Op ons hoofd zitten namelijk 32 punten die verbonden zijn met levensgebieden die voor ons allemaal belangrijk zijn. Zo zijn daar bijvoorbeeld de gebieden van vreugde en verdriet, sexualiteit en lichaam, ziekte en gezondheid, hoop en dromen. Op al die gebieden heb je door je leven heen dingen aangenomen, overtuigingen en ideëen gevormd over hoe het leven in elkaar zit, over hoe jij in elkaar zit. De patronen die je daar omheen hebt gevormd, heb je vastgezet in je hoofd en in je lijf. Wanneer de behandelaar zo’n punt op je hoofd aanraakt, stel je het lichaam in staat de desbetreffende patronen los te laten. Dat zorgt voor rust en ruimte in je hoofd, zodat je meer ontspannen door het leven kunt gaan.
Tijdens een behandeling lig je, volledig gekleed, op een behandeltafel en het enige wat je hoeft te doen is ontspannen en jezelf toestaan te ontvangen.
Praten mag wel, maar hoeft niet.
Wil je ervaren wat een Access Bars behandeling voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie.
Een behandeling duurt 60 tot 90 minuten, voor kinderen is dat meestal korter.

Nooit een vervanging

Een Bars- of energetische behandeling is een prachtige aanvulling, echter nooit een vervanging (!) op de reguliere gezondheidszorg; door het samen te voegen worden er mooie resultaten geboekt.

Het is belangrijk om na een behandeling genoeg te drinken, om de losgemaakte emoties en onbalans af te kunnen voeren.

Als master ben ik lid van Reiki Vereniging Cirkel.
Lidmaatsch.nr. M10/0608